CHP’li Gürer: Kırsala yeniden dönüşün yolu açılsın

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Biz kırsala yeniden dönüşün yolu açılsın istiyoruz.  Köyde 'ben yaşamımı sürdüreceğim, ben buraya ev yapacağım' diyen insanların önü açılsın" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Çamardı ilçesine bağlı Beyaz Kışlakçı köyünü ziyaret ederek, köylerine dönmek isteyenlerin sorunlarını dinledi.

Gürer, "Biz kırsala yeniden dönüşün yolu açılsın istiyoruz. Kadınlar kırsalda tarımla uğraşırsa, gençler tarımla uğraşırsa... Sosyal Güvenlik Kurumu primini dahi devlet karşılasın diyoruz. Burada tekrar köye dönmek isteyenler var ama onlara da diyorlar ki önceden köyde ikamet etmediğin için biz sana ev için arazi veremiyoruz. Bu yasanın kaldırılmasını istiyorlar. Biz de köyümüze gelelim, köyümüzde yaşayalım istiyorlar. Bunu da buradan yetkililere duyuralım. Bunun için önceden ikamet zorunluluğunun kaldırılması için Meclis'e önerge vereceğiz. Köye gelen, köy kütüğüne kayıtlı olanlara ve köyde ikamet etmek isteyenlere köy yerleşim alanında arazileri tahsis edilmelidir" diye konuştu.

Gürer, "Tarım yapmak isteyene teşvik ve destek verilsin. Onların sosyal güvenlik destek primlerinin verilmesi dışında, tohumundan ilacına, gübresinden mazotuna sübvansiyon sağlansın. Köylerimiz kalkınsın, Türkiye kalkınsın" dedi.