CHP’li Gürer: Tarlada ürün değer bulmadı ve üretici yandı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Yerli ürün hasat sonuna geldik. Tarlada ürün değer bulmadı ve üretici yandı. Üretici zarar etti" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor Pazarı'nda, esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Ülke genelinde 3.631 semt pazarı ve 242’si üretici pazarı olmak üzere toplam 3.873 pazar kurulduğunu belirten Gürer, pazarda marketlere göre fiyatların dar gelirlilere daha uygun geldiğini söyledi.

CHP’li Ömer Fethi Gürer, bu yıl üreticinin ürettiği ürünün tarlada tüccar tarafından alınmaması ve iktidarın soruna çözümcü yaklaşmamasıyla binlerce ton ürünün çürüdüğünü hatırlattı. Gürer, “Yerli ürün hasat sonuna geldik. Tarlada ürün değer bulmadı ve üretici yandı. Üretici zarar etti. Hasat dönemi yerli ürün için bitmek üzere ve farklı illerden pazara ürün gelmeye başladı. Pazarda nakliye ile fiyat artışı oluşunca fiyatlar geçen haftaya göre artış göstermiş. Dar gelirli markete göre pazar uygun diye pazara gelse de pazarda fiyatlar kıpırdamış bulunuyor” diye konuştu.

Gürer, "Şu anda Bor Salı Pazarı'nda bamya 150 liraya satılıyor. Satan arkadaşlarımız çok düşük kar marjı ile satış yaptıklarını ifade ediyorlar. Özellikle yerli ürün tükenince farklı bölgelerden ürün geliyor; nakliye fiyatları artıyor ve doğal olarak bu artışlar tezgaha yansıyor" şeklinde konuştu.