CHP'li Gürer: Tüketicilerin bankalara olan borçları 639 milyar lira arttı

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tüketicilerin bankalara olan borçlarının 2023 yılı sonuna göre 639 milyar lira arttığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tüketicilerin bankalara olan borçlarının 2023 yılı sonuna göre 639 milyar lira (yüzde 23,4 oranında) arttığını, bu dönemde bireysel kredilerin bakiyesi 266 milyar lira kredi kartı borç bakiyesi ise 373 milyar lira artış kaydettiğini belirtti.

Gürer, bankalar ve finans kuruluşlarının tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacaklarının ise son haftada 1,7 milyar lira daha artarak 84,7 milyar liraya çıktığını ve bankalar tarafından icra takibine alınan bireysel kredi ve kredi kartı borçlarında yılbaşından bu yana 39,4 milyar liralık (yüzde 86,8 oranında) artış yaşandığına işaret etti.

Esnaf ve çiftçilerinde dert yandığını ve ekonomik sorunların borç ödemeyi güçlendirdiğini söyleyen CHP’li Gürer, yılbaşından bu yana batık kredi kartı borçlarında yüzde 157,6, batık bireysel kredi borçlarında ise yüzde 50,6 oranında artış olduğunu ve vatandaşın borç ödemede faizin de etkisi ile zorlanmasının artığını belirtti.