CHP’li Karakoz: AKP, milleti elektrik şirketlerinin insafına terk etti

Aydın’daki elektrik kesintilerini Meclis'e taşıyan CHP'li Evrim Karakoz, "Milletimizi elektrik şirketlerinin insafına terk eden AKP'ye çağrımızdır. Dağıtım şirketlerini denetleyin ve uyarın" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Aydın’daki elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan mağduriyetleri Meclis gündemine taşıyarak hükümete çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.

CHP’li Evrim Karakoz konuşmasında Aydın’daki sıcaklıkların 40 derecenin üzerinde seyrettiğine dikkat çekerek, “Sıcaktan bunalan vatandaşlarımız klima ve soğutuculara en çok ihtiyaç duydukları dönemde hemen her gün saatlerce süren elektrik kesintilerine maruz bırakılıyor. Evlerde, işyerlerinde gıdalar bozuluyor, beyaz eşyalar arızalanıyor; esnaf, sanayici iş yapamıyor” dedi.

Karakoz, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Sayaç dönsün, para gelsin mantığıyla iş yapan elektrik şirketleri sorunlara kalıcı çözümler üretmiyor. Örneğin, İncirliova Acarlar beldemizde 10 yıldır her yaz elektrikleri kesilen hemşehrilerimiz bu çilenin artık son bulmasını istiyor.

Milletimizi elektrik şirketlerinin insafına terk eden AKP'ye çağrımızdır. Dağıtım şirketlerini denetleyin ve uyarın, bu problemi çözün. Aksi hâlde, vatandaşı elektriksiz bırakan aciz bir iktidar olarak tarihe geçeceksiniz.”