CHP'li Karasu'dan termik santrale tepki: Kül dağları yok edilmeli

Sivas'ın Gürün ilçesinde bulunan termik santralin oluşturduğu risklere dikkat çeken CHP'li Karasu, "Yapılması gereken bu kül dağlarının yok edilmesidir" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP'li Ulaş Karasu, yaklaşık 35 yıldır Sivas'ın Gürün ilçesinde faaliyette olan ve yakılan kömür dolayısıyla kül dağları üreten termik santrale tepki gösterdi. 

Santralin köylülerin sağlığını, tarımı ve doğayı tehdit ettiğini söyleyen Karasu, şu ifadeleri kullandı: “Bunun adı vahşi madenciliğin adıdır. Bu kül dağları ile madencilik faaliyeti yürütülemez. Yapılması gereken, yetkililerin bu kül dağlarını yok etmeleridir. Ancak, Kangal Termik Santrali sorumluluklarını yıllardır sorumluluklarını bir türlü yerine getirmiyor. Bunları toprak ile kapatıp sulamaları ve yeşillendirmeleri gerekirken, yıllardır sulama tesisini bile kurmayan bir tesis ile karşı karşıyayız. Yetkililere bir kez daha sesleniyorum, buradaki vatandaşlarımızın mahkemeye başvuru hakları var ve bu yol açık. Zaten hukuk önünde haklarını da arayacaklar. Bizler de burada yaşayan vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden bu kül dağlarına ve termik santralin yöneticilerinin sorumsuzluğuna karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Oluşan kanserojen tehlikesi nedeniyle, tek bir vatandaşımızın dahi hayatını kaybetmesine asla izin vermemeliyiz.”