CHP'li Kaya: Mevsimlik tarım işçileri istihdam desteği istiyor

Mevsimlik tarım işçilerini ziyaret eden CHP'li Asu Kaya, iktidara tarım işçilerinin sorunlarının çözülmesi çağrısı yaptı.

Abone ol

DUVAR - CHP Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, Osmaniye’de, soğan toplamaya gelen mevsimlik tarım işçilerini tarlalarında ziyaret etti ve sorunlarını dinledi.

Asu Kaya, ziyaretinde, “Tarlalarda çok büyük eziyetler çekerek çalışan mevsimlik tarım işçilerimiz tatil için değil ekmek parası kazanmak için, tarlalarda güvencesiz koşullarda çalışmak zorunda kalıyorlar. Okula gitmesi gereken Esma kızımız, okulunu bırakmış. Şanlıurfa’dan Osmaniye’ye gelmiş olan ailesiyle tarlada çalışıyor. Ailelerin parası yok, çocukları düzenli sağlık hizmeti de alamıyorlar. Şanlıurfa’dan gelen aileler, kendi kentlerinde istihdam imkânı olmadığından, açılan fabrikalar olmadığından yakınıyor ve istihdam desteği istiyorlar” dedi.

Kaya, soğan tarlasını ziyaretinde, “'Mevsimlik tarım işçileri tatil yapmak için şehirden şehire gidiyorlar' diyen siyasiler var. Ben, 'Mevsimlik tarım işçileri için, tatil yapmaya gidiyorlar' diyenleri buraya Osmaniye’ye, soğan tarlasına tatile davet ediyorum” dedi.

Kaya, açıklamasında, mevsimlik tarım işçilerinin zorlu doğa şartlarında, yağmur altında çalışmak zorunda kaldıklarını da belirterek, "Zorlu şartlarda çalışmak zorunda kalan mevsimlik tarım işçilerinin, çıplak, yalın ayak, tarlada soğan toplayan kız çocuklarının okula gidememelerine, akranlarına göre geriden gelmelerine yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması için devletin etkin tedbirlerinin bir an evvel hayata geçirilmesi çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı.