CHP'li Keleş: Türkiye'nin haklarını Avrupa'da savunmaya devam edeceğiz

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ecevit Keleş, “CHP olarak, Türkiye'nin haklarını Avrupa'da savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ecevit Keleş, Sosyalist Enternasyonal'in Bükreş'te yayımlanan deklarasyonunda CHP'ye verilen destekle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ecevit Keleş, Sosyalist Enternasyonal'in Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Komitesi toplantısında yayımlanan deklarasyonda, CHP'nin yerel seçim başarısı ve Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine ilişkin önemli vurgular yapıldığını belirtti. Keleş, "Sosyalist Enternasyonal’in Bükreş Deklarasyonu’nda, CHP'nin yerel seçimlerdeki etkileyici zaferinin ve Türkiye'nin AB üyelik sürecindeki reform mücadelesinin desteklenmesi bizler için büyük bir gurur kaynağıdır" dedi.

Keleş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız Özgür Özel ve CHP heyetinin yoğun çabaları sonucunda, bu önemli deklarasyona CHP'nin AB mücadelesine ilişkin bölümün eklenmesi sağlanmıştır. Bu durum, Avrupa'daki sol-sosyal demokrat partilerin nezdinde CHP'nin mücadelesinin takdir edildiğini ve desteklendiğini bir kez daha göstermiştir. Türkiye’den üye partimiz CHP’yi son yerel seçimlerdeki etkileyici zaferlerinden dolayı tebrik ediyor ve Avrupa Birliği tam üyelik sürecinde büyük atılıma yol açacak demokrasi ve reform mücadelesini destekliyoruz" ifadelerine yer verilmiştir.

Ecevit Keleş, CHP'nin bu başarısının daha geniş kitlelere duyurulmasının önemine dikkat çekerek, "Partimizin Bükreş'te sergilediği olağanüstü tutum ve başarının daha görünür kılınabilmesi maksadıyla bütün arkadaşlarımızın sosyal medyada açıklamalar yapması, çıkan haberleri retweet etmesi ve Genel Başkanımızın bu konuda yarattığı pozitif gündemi sürdürmesi büyük önem taşımaktadır. Bu başarı, sadece partimiz için değil, Türkiye'nin demokrasi ve reform mücadelesi için de kritik bir adımdır. CHP olarak, Türkiye'nin haklarını Avrupa'da savunmaya devam edeceğiz" dedi.