CHP'li Keser'den RTÜK Başkanının 'ahlak' ve 'edep' uyarısına tepki

RTÜK'ün CHP'li üyesi Tuncay Keser, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in müzik yayıncılarının kliplerine ilişkin 'ahlak' ve 'edep' uyarısına tepki gösterdi. 

Abone ol

DUVAR - CHP'li Tuncay Keser, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in televizyon ve radyo kanallarına 'milli ve manevi' değerlere işaret ederek 'ahlak' ve 'edep' uyarısında bulunmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, iktidara yönelik eleştirilere yer veren yayın kuruluşlarına cezalar veren RTÜK'ün CHP'li üyesi Tuncay Keser, Şahin'in sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Milli manevi değer tanımlaması muğlak ve yoruma açıktır" diyen Keser, "Kişiye ve zamana göre değişiklik gösterir. Burada ölçü doğru konmalıdır. Ülkemizde bu ölçünün ve ceza uygulamasının adil ve orantılı olduğunu söylemek mümkün değil. Kişiye ve kuruma göre yaptırım uygulanıyor" ifadelerini kullandı.

Daha önce "Milli ve manevi değerlerimize aykırı" iddiaları üzerine konserlerin, festivallerin yasaklandığını anımsatan Keser, "Bu yasakların televizyon ve radyolara taşınmasını istemek doğru bir tutum değildir. Kimsenin yaşam tarzını, ahlak anlayışını başkasına dayatmaya hakkı yoktur. Ülkemizi fikri çoraklaşmaya sürükleyecek sansür, otasansür girişimlerine herkes karşı durmalıdır" diye konuştu.

RTÜK'TEN MÜZİK YAYINCILARINA 'ÇIPLAKLIK' VE 'ARGO' UYARISI

RTÜK, Başkan Ebubekir Şahin imzasıyla TV ve radyo kanallarına müzik kliplerindeki çıplaklık ve şarkılarda yer alan argo ifadeler nedeniyle uyarı yazısı gönderdi.

Müzik kanallarının yayınladıkları video kliplerde 'aşırı cinsel içerik' kullanıldığını savunan Şahin, "Ülkemizde müzik klibi yayıncısı televizyonların ahlak ve edep sınırlarını aştığı izleme uzmanlarımızın raporlarına yansımaktadır. Müzik kanallarının yayınladıkları video kliplerinde aşırı cinsel içerik kullandıkları tespit edilmiştir. Anılan yayıncılarda çıplaklık içeren görüntüler çokça yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)