CHP'li Kış, 13 yıldır bitmeyen Çukurova Havalimanı'nı sordu

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısına katılan CHP'li Gülcan Kış, 3 yıldır bitirilemeyen Çukurova Havalimanı'nın ne zaman açılacağını sordu.

Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında, 13 yıldır bitirilemeyen Çukurova Havalimanı konusunu eski Ulaştırma Bakanı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu’na sordu. Komisyonda net bir yanıt alamayan Gülcan Kış, “Görüyoruz ki AKP’li yetkililerin ne birbirinden haberi var, ne de projenin akıbetinden haberleri var” dedi.

Gülcan Kış’ın ısrarla “Çukurova Havalimanı ne zaman açılacak? Net bir tarih verin” demesi üzerine Komisyon Başkanı, eski Bakan Karaismailoğlu “Temmuz ayını geçmez” dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin ise açılışın gecikmesini önce depreme, sonra da Kurban Bayramı telaşesine bağladı.

Kış konuşmasında şunları söyledi:

“Çukurova Havalimanı Projesi artık tüm Türkiye’nin gündeminde. Bunu da söylemekten biz bıktık ama bir türlü sonuca ulaştırmamak gibi de bir durum söz konusu. Mersinimiz için ulusal ve uluslararası düzeyde stratejik önemde olan ve 13 yıldır bitirilemeyen bir proje olarak da tarihe geçti Sayın Bakan. Komisyon Başkanımız olarak siz de yakından biliyorsunuz, Ulaştırma Bakanıyken bölgemize gelip defalarca açılışı için söz verip giden Bakanlar arasında da yerinizi aldınız. Çukurova Havalimanı bir türlü açılamadı, hâlâ da akıbetini bilmiyoruz. Bu konuda Sayın Başkan, sizin bir bilginiz varsa doğru ve net bilgilendirme yaparsanız Mersinliler adına çok mutlu olacağız, bölge adına çok mutlu olacağız, çünkü herkesin beklediği, yatırımlarını ona göre planladığı bir durum söz konusu.”