CHP'li Kış'tan TÜİK tepkisi: Hali içler acısı

CHP'li Gülcan Kış, enflasyon oranlarını düşük açıklayarak asgari ücretliyi ve emekliyi mağdur eden TÜİK'in açıkça suç işlediğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TÜİK'in enflasyon oranlarını düşük olarak açıklamasına tepki gösterdi. 

TÜİK'in halkı yanıltan, enflasyonu yanlış hesaplayan ve milyonlarca kişiyi mağdur eden bir kurum haline geldiğini belirten Kış, TÜİK’in kendi başkanına bile sansür uygulayarak yaptığı açıklamalara kurum sitesinde yer verilmediğini ifade etti.

'TÜİK'İN DURUMU İÇLER ACISI'

Kış konuşmasına şöyle devam etti: “Kuruluşundan bu yana güncel, güvenilir, tarafsız istatistik üretmekle görevli Türkiye İstatistik Kurumu, bugün içler acısı bir durum yaşamaktadır. Ne güvenirliği, ne de tarafsızlığı kalmıştır. Haziran 2022’den beri madde fiyat listesini açıklamayan, yargı kararlarını hiçe sayan TÜİK, geçmiş verileri silmeye ve değiştirmeye başlamıştır. TÜİK açıkça suç işlemektedir. Sansürcü, yargıya meydan okuyan, güvenirliğini, şeffaflığını yitiren TÜİK yönetimini uyarıyoruz. Siyasi kimliğinizden sıyrılın, görevinizi layıkıyla yapın ve milyonlarca insanın hayatıyla, geçimi ile oynamaktan vazgeçin”