CHP’li Müzeyyen Şevkin: Şakirpaşa Havalimanı'nı iktidara geldiğimizde yeniden açacağız

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasına tepki gösterdi. Şevkin, “Adanalı bunu unutmayacaktır. Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Şakirpaşa Havaalanı'nın kapatılmasına tepki gösterdi.

87 yıl önce Atatürk'ün talimatıyla açılan Şakirpaşa Havalimanı’nın Türkiye'nin kar eden üç havalimanından biri olduğunu belirten Şevkin, şunları söyledi:

“İşletmecisine 25 yıl boyunca 126 milyon 421 bin 212 euro garanti verildiği için Çukurova Havalimanı'na bu Şakirpaşa Havalimanı kapatılmıştır. Ulaştırma Bakanlığı'na bakarsanız Adana Havalimanı'na 3 milyon yolcu inmektedir, Çukurova Havalimanı'na verilen yolcu garantisini ise 9 milyondur. Oysa biz geçen yılki Ulaştırma Bakanlığı verilerine baktığımızda 5 milyon 600 bin yolcunun Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan uçuş yaptığını gördük. Ve bu rakamlar hem pandemi döneminde hem depremde 11 ile buradan yapılan yolcu taşımacılığı nedeniyle çok daha yüksek rakamlara erişilmişti.

Adanalı bunu unutmayacaktır. Ve Atatürk’ün bize emaneti olan bu havalimanını iktidara ilk geldiğimizde CHP olarak yeniden açacağız. Adanalı olarak Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz."