CHP’li Nazlıaka, Aile Bakanı Göktaş ile görüşecek

CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş görüşme yapacak.

Abone ol

DUVAR - CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile bir araya gelecek. Görüşmede öncelikli konunun şiddet olduğu belirtilirken, soyadı düzenlemesi ve tarikatlarla yapılan protokoller konuşulacak.

Görüşme Meclis’teki nöbetçi bakan odasında yapılacak.

Cumhuriyet'in haberine göre; gündeme getireceği konulara ilişkin bilgi veren Nazlıaka, “Öncelikli başlığım ülkenin en can yakıcı sorunlarından birisi olan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri olacak. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kadın cinayetlerine yönelik bir veri açıkladı ancak bu veri gerçeği yansıtmıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verileriyle uzaktan yakından alakası yok. Göktaş’a gerçek verilere ulaşma konusundaki zafiyetten bahsedeceğim” ifadelerini kullandı.

Nazlıaka sözlerine şöyle devam etti:

“Ayrıca şüpheli ölüm adı altında kadın cinayetlerinin gizlenmesine göz yumulmamasını isteyeceğim. KADES uygulamasını, elektronik kelepçenin yetersizliğini, Şiddet Araştırma Komisyonu’nu, eşitlik ilkesini yok sayan 9. yargı paketindeki soyadı dayatmasını, budanmaya çalışılan 6284 sayılı Kanun’u, sil baştan yazılmak istenen Medeni Kanun’u konuşacağım.”

(HABER MERKEZİ)