CHP’li Özçağdaş: Milli Eğitim Bakanı, Atatürk düşmanlığından derhal vazgeçmeli

MEB'in okullara gönderilen ders planı içeriğinde Mustafa Kemal Atatürk'ün bilerek eksik bırakıldığını belirten CHP'li Suat Özçağdaş, "Bakan, Atatürk düşmanlığından derhal vazgeçmelidir" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, yeni eğitim ve öğretim yılının, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" açılış dersiyle başlamasına tepki gösterdi.

Bakanlık tarafından okullara gönderilen ders planı içeriğinde Mustafa Kemal Atatürk'ün bile isteye eksik bırakıldığını belirten Özçağdaş, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Milli Eğitim Bakanı, Atatürk düşmanlığından derhal vazgeçmelidir. Bakan, türlü bahanelerle Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü öğretim programlarından ve ders kitaplarından çıkarma çabasına son vermelidir.

Cumhuriyet sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturan Yusuf Tekin, 'Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi' içerikli ders planında eksik bıraktığı Atatürk vurgusunu yapmalıdır. Bakanlığı bu doğrultuda, çocuklarımıza uygun bir dille barış ve kardeşlik gibi evrensel değerleri de içine alan içerikler hazırlamaya davet ediyoruz."