CHP'li Öztunç, 'Eksik KPSS kitapçıkları saatler sonra teslim edildi' iddialarını Meclis'e taşıdı

CHP Milletvekili Ali Öztunç, Bingöl'de KPSS sonrası eksik olduğu tespit edilen kitapçıkların saatler sonra teslim edildiği iddialarıyla ilgili Meclis'e soru önergesi verdi.

Abone ol

DUVAR - CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, geçen pazar yapılan KPSS ile ilgili Bingöl’de ÖSYM yetkililerinin teslim ettikleri kitapçık adedi ile sınav sonrasında geri aldıkları sayı arasında farklar olduğu, resmi olmayan araçlar ile bu eksik kitapçıkların saatler sonra teslim edildiği iddialarını Meclis’e taşıdı.

Ali Öztunç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

“Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumu 14 Temmuz 2024 tarihinde yapıldı. Türkiye'nin 81 ili ve Lefkoşa'da 135 sınav merkezinde uygulanan oturumda adaylara çoktan seçmeli 120 soru için 130 dakika verildi. Sınavın hemen ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen KPSS lisans oturumunun soru ve cevap anahtarının yüzde 10’u erişime açıldı. Sınav sonuçları ise 23 Ağustos'ta açıklanacak.

Ancak tarafımıza yapılan ihbarlarda ÖSYM yetkililerinin teslim ettikleri kitapçık adedi ile sınav sonrasında geri aldıkları sayı arasında farklar olduğu, resmi olmayan araçlar ile bu eksik kitapçıkların saatler sonra teslim edildiği, bu süreçte elektrik kesintilerinin yaşandığı belirtilmektedir.

Bize gelen şikayetlerde Bingöl’de ÖSYM yetkilileri yaptıkları sayımda iki koli kitapçığın eksik olduğunu tespit etmiş, sınav bittikten saatler sonra resmi plakalı olmayan, kamu görevlisi olmayan iki aracın söz konusu iki koliyi teslim ettiği belirtilmiştir. Elimizdeki fotoğraflarda bu aracın plakasının 44 AFM 382 olduğu görülmektedir. Elimizdeki fotoğrafta kolileri teslim alması gereken aracın yanında görülen kırmızı plakalı aracın Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’a ait olduğu belirtilmektedir.”

'İHBARLARLA İLGİLİ BİR SORUŞTURMA YAPMAYI PLANLIYOR MUSUNUZ?'

CHP’li Ali Öztunç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti:

“1-KPSS’nin yapıldığı gün olan 14 Temmuz 2024 günü sınav sonunda kayıp ya da eksik kitapçık, koli teslimi olmuş mudur?

2-Tutulan tutanaklarda kamu görevlilerinin eksik beyanı var mıdır?

3-Sonradan getirilen kolilerdeki kitapçıklar kimlere aittir ve kaç puan almışlardır?

4-Kitapçıkların teslim alındığı kamera görüntüleri incelenmiş midir? Kamera görüntüsü olmayan yerler nerelerdir?

5-Kamera görüntüsünün olmamasının gerekçesi nedir?

6-Sivil kişilerin, resmi görevli olmayanların bu kolilere erişimi nasıl mümkün olmuştur?

7-Bu ihbarlarla ilgili bir soruşturma yapmayı planlıyor musunuz?

8- FETÖ’nün sınav sorularını çalarak milyonlarca insanın iş bulma umutlarını yok ettiği tecrübeleri çok acı bir şekilde bu ülke tecrübe etti. Bir daha böyle şeylerin yaşanmaması için ne gibi tedbirler alınmaktadır?

9-İlgili şikayetlerle ilgili savcılık nezdinde bir girişimde bulunuldu mu?”