CHP’li Öztürkmen'den Şemsi Bayraktar'a tepki: Oturduğun koltuğun hakkını ver

CHP’li Hasan Öztürkmen, "Çiftçi isyanda. Ancak, Türk çiftçisinin temsilcisi olan Şemsi Bayraktar ortada yok. Bayraktar'ı oturduğu koltuğun hakkını vermeye, çiftçiye sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, iftçinin yaşadığı sorunlara ilişkin açıklamasında "AKP'nin 22 yıllık tarım politikası hem Türk tarımını hem de Türk çiftçisini bitirme noktasına getirdi" ifadelerini kullandı.

Öztürkmen, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye'nin her bölgesinde Türk çiftçisi isyanda. Ancak, Türk çiftçisinin temsilcisi olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ortada yok! Sahip olduğu koltuğu çiftçilere borçlu olan Sayın Bayraktar'ı ne yazık ki çiftçilerimizin verdiği mücadelenin içinde ve başında göremiyoruz. Dostlar alışverişte görsün kabilinde verilen demeçler dışında bir faaliyetleri bulunmuyor. Çiftçiler yollarda, Sayın Bayraktar nerede? Bizler, CHP milletvekilleri olarak illerimizde çiftçi mücadelesinin yanındayız. Verdikleri mücadelenin içinde ve başında olmaya devam edeceğiz. Ancak, Türk çiftçisinin örgütlü gücü olmak durumunda olan TZOB'un bu pasifliği kabul edilemez. Sayın Şemsi Bayraktar'ı oturduğu koltuğun hakkını vermeye, Türk çiftçisine sahip çıkmaya ve üreticinin örgütlü gücünü ortaya koymaya çağırıyoruz."