CHP’li Şahbaz: Maymun çiçeği virüsü dünyada hızla yayılıyor, iktidarı önlem almaya çağırıyoruz

Maymun çiçeği virüsü ile ilgili CHP'li Zeliha Aksaz Şahbaz, "Üniversiteler açıldığında Afrika ülkelerinden binlerce öğrenci gelecek. Virüsün Türkiye’ye yayılma riskini artırabilir" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, maymun çiçeği virüsünün Dünyada hızla yayıldığını belirterek iktidarı önlem almaya çağırdı.

"Ülkemizde üniversiteler açıldığında Afrika ülkelerinden binlerce öğrenci gelecek. Bu durum, virüsün Türkiye’ye yayılma riskini artırabilir" diyen Şahbaz, şu ifadeleri kullandı: 

"Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği virüsünün yeni varyantının 13 ülkede hızla yayıldığını, toplamda 14 bin vaka ve 524 ölüm bildirdiğini duyurdu. Ancak, Sağlık Bakanı Sayın Kemal Memişoğlu’nun, virüsün Afrika’dan dünyaya yayıldığını ve Türkiye’de şu an için herhangi bir alarm durumunun söz konusu olmadığını belirtmesi, doğal olarak endişeleri artırmaktadır.

Sayın Sağlık Bakanı şu anda maymun çiçeği virüsü için bir sorun olmadığını ifade etse de, bu gelecekte sorun olmayacağı anlamına gelmemektedir. Ülkemizde üniversiteler açıldığında Afrika ülkelerinden binlerce öğrenci gelecek. Bu durum, virüsün Türkiye’ye yayılma riskini artırabilir. İktidarın bu konuda ne tür önlemler aldığını ve almayı düşündüğünü bilmek istiyoruz. Halkımızın sağlığı her şeyden önce gelir ve bu bağlamda acil önlemler alınmazsa, gelecekte daha büyük sağlık sorunlarıyla karşılaşma riskimiz artacaktır."