CHP’li Sertel: RTÜK Başkanı'nın amacı milletvekili olmak

Muhalif televizyon kanallarına verilen cezalara tepki gösteren CHP'li Atilla Sertel'e göre RTÜK Başkanı Şahin makamını kullanarak bir sonraki seçimde milletvekili adayı olmayı hedefliyor.

Abone ol

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından aralarında TELE 1 ve FOX TV’nin olduğu televizyon kanallarına verilen para ve yayın durdurma cezalarını eleştirdi.

‘RTÜK BAŞKANI ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE SAKARYA’DAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI’

Sertel, RTÜK tarafından TELE 1 ve Uğur Dündar için verilen cezaların hukuksuz ve kanunsuz olduğunu belirtti. Uğur Dündar hakkında verilen cezanın Türk basın tarihine düşürülmüş kara bir leke olduğunu söyleyen Sertel, “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin emirle hareket etmektedir. Amacı da bir dahaki seçimlerde AKP’den milletvekili olmaktır. Şimdiden açıklıyorum. RTÜK Başkanı önümüzdeki seçimde Sakarya’dan AK Parti milletvekili aday adayıdır. O nedenle Recep Tayyip Erdoğan’ın emirlerini kusursuz yerine getirmektedir” dedi.

‘RTÜK BAŞKANI HUKUK VE KANUN ÇERÇEVESİNDE HAREKET ETMEMEKTEDİR’

RTÜK başkanının yukarıdan, aşağıya emirle hareket eden bir insan konumunda olduğunu belirten Sertel, şöyle devam etti:

“700’ü aşkın personeliyle yalnızca HALK TV’yi, KRT’yi, FOX TV’yi, TELE 1’i ve TV 5’i izleyen ve her gün sabahtan akşama Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, Cumhuriyet Halk Partililere hakaretler yağdıranları görmezden gelen RTÜK, Uğur Dündar ve TELE 1’e kestiği cezayla Türk basın tarihine kara bir leke düşürmüştür. RTÜK başkanı yukarıdan aşağıya emirle hareket etmektedir. Asla ve asla hukuk ve kanunlar çerçevesinde hareket etmemektedir. RTÜK başkanı kendisi milletvekili olmak için o makamı kullanmaktadır.” (DUVAR)