CHP’li Şevkin'den okul servislerinde 30 kilometre kuralına tepki: Acilen sona erdirilmeli

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 30 kilometre kuralı getirilerek lise okul servislerinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, lise okul servislerine 30 kilometre kuralının getirilmesini eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi Türkiye’de ağırladıktan sonra yüzlerce araçlık konvoyla uğurladığını belirterek, tasarruf tedbirlerinin sadece halk için uygulandığını ifade eden Şevkin, şunları kaydetti:

"Mahallesi ile okulu arasında 30 kilometre mesafeyi aşan çocuklarımızın servisleri iptal ediliyor. Adana’nın Kozan ilçesindeki birçok mahalledeki çocuğumuz ilçe merkezindeki liselere bu nedenle gidemiyor. Ayrıca bu çocuklar ilçe merkezindeki yurtlara ücreti karşılığında yerleştirilmek isteniyor. Bu da yetmiyor; yurtla-okul arasındaki mesafe için servis parası da isteniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nı derhal açıklama yapmaya çağırıyoruz. Bu akıl almaz uygulama acilen sona erdirilmelidir.

Tasarruf tedbirleri yine gariban halkımızın üzerine karabasan gibi çöküyor. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyenler har vurup harman savurmaya devam ederken Adana’nın Kozan ilçesinde olduğu gibi yüzlerce çocuk servislerin iptal edilmesi nedeniyle okula gidemiyor.”