CHP'li Taşçıer: Emekçiye düşman hukuku uygulanıyor

TÜİK hakkında "görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu hakkında "soruşturmaya yer yok" kararı veren savcılığa tepki gösteren CHP'li Taşçıer, "TÜİK'i yargı zırhıyla koruyorlar" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜİK Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin "görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle 19 Temmuz’da yaptığı suç duyurusuna savcılığın verdiği cevaba ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜİK hakkında "soruşturmaya yer olmadığına" karar veren savcılığa tepki gösteren Taşçıer, “TÜİK için itinayla bir cezasızlık zırhı örülüyor" ifadelerini kullandı. 

Savcılık tarafından hızlıca verilen kararı değerlendiren Taşcıer, “Yaptığı enflasyon hesabıyla insanca yaşama hakkını hedef alan TÜİK’i yargı zırhıyla koruyorlar. 12 bin 500 lira ile ay sonunu getirmeye çalışan milyonlarca insanı temel haklara sahip ‘yurttaş’ olarak değil, yok edilmesi gereken bir ‘düşman’ gibi gören anlayış söz konusu. Bir iktidar düşünün ki, kendi emeklisine savaş ilan etmiş olsun. Bugün karşımızdaki tablo bu. TÜİK eliyle emeğiyle geçinenlere karşı bir düşman ceza hukuku işletiliyor” diye konuştu.