CHP'li Uzun: Vergiler yandaşlar arasında iç ediliyor

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, TBMM'de vergi paketine ilişkin söz aldığı konuşmasında, "Toplanan vergiler Saray'ın değirmeninde hiç ediliyor" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan vergi paketine ilişkin söz aldı. 

"22 yıllık AKP iktidarının, ülkemizi getirdiği noktayı görebilmek için, Gazi Meclisimizin bugün ve bu saatte ne ile uğraşmakta olduğuna bakmamız yeterli olacaktır" diyerek sözlerine başlayan Uzun, şöyle devam etti: "Günlerdir vergi yasalarında değişiklik yapılmasına dair yasa teklifi üzerinde görüşmeler yapmaktayız. Elbette vergi toplamak, bir ülkenin düzenli işleyişinin sürdürülebilmesi için gerekli ve zorunlu bir gelir temini yöntemidir. Ancak toplanan bu kaynağın nasıl ve niçin kullanıldığı, kullanılırken hoyratça harcanıp harcanmadığı, tasarruflu davranılıp davranılmadığı da bir o kadar önemlidir."

'VERGİLLER YANDAŞLARIN ARASINDA İÇ EDİLİYOR'

Toplanan vergilerin Saray'ın değirmeninde ve yandaşların arasında yok olduğuna değinen Uzun “Yapmaya çalıştığımız işin temeli, bütçe gelirlerini arttırmaktır. Ancak bu gelirler Saray'ın değirmeninde hiç, yandaşların arasında iç edildiği müddetçe olan yine halkımıza olacaktır. Biz bu vergileri ne kadar arttırırsak arttıralım, harcamalarda israf derecesine varan savurganlığı önlemediğimiz sürece, burada tekrar tekrar gelir arttırıcı vergi düzenlemelerini yapmak zorunda kalırız” ifadelerini kullandı.