CHP’li vekiller: Yeliz'i üzdük, özür dileriz

AK Partili milletvekili Çamlı, Türkiye araba üretemediği için Kılıçdaroğlu'na "Utanmıyor musun?" diye sordu. Bu soruya tepki gösteren CHP'li vekiller "Özür dileriz, Yeliz" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP’li vekiller Cemal Okan Yüksel, Eren Erdem ve Bursa milletvekili Ceyhun İrgil,  AK Partili Ahmet Hamdi Çamlı'nın "Kılıçdaroğlu daha araba yapamadık. Utanmıyor muyuz, sıkılmıyor muyuz?" sözlerine Twitter üzerinden yanıt verdi. Üç vekilin mesajlarındaki ortak nokta "Özür dileriz, Yeliz" göndermesi oldu.

Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda Periscope yayını yapan "@yelizadeley" isimli hesabın, AK Partili Ahmet Hamdi Çamlı tarafından kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

T24'ün haberine göre; Eren Erdem, “Arkadaşlar itiraf ediyorum. 15 Yıldır iktidardayız ve Yeliz'in dediği gibi bir araba yapamadık. Sizden özür dileriz” mesajı paylaşırken Yüksel “Yeliz olarak da bilinen AKP’li vekil ‘Bir araba bile yapamadık’ deyip muhalefeti suçluyor!” ifadelerini kullandı. İrgil de "Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Yeliz vekil, iktidar milletvekili olduğunun farkında değil? Bu kadar pervasızlık için cehalet şart" dedi.

ÇAMLI NE DEMİŞTİ?

AK Parti'nin İstanbul milletvekili Çamlı, katıldığı bir televizyon programında Almanya-Türkiye kıyaslaması yaparken Türkiye'nin araba üretememesinin sebebini Kılıçdaroğlu'na sormuştu.