CHP'li Yavuzyılmaz: Yap-işlet-devret modeliyle yapılan köprülere kur ayarlaması geldi

CHP'li Yavuzyılmaz, yap-işlet-devret modeliyle yapılan köprü ve otoyollarda geçiş ücretinin aynı kalmasına karşın Hazine'nin bunları inşa eden şirketlere ödeyeceği farkların yükseldiğini kaydetti.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "AK Parti tarzı Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan köprü, tünel ve otoyollara kur ayarlaması yapıldığını" bildirdi. Yavuzyılmaz, söz konusu köprü ve otoyollardan araç geçiş ücretinin aynı kalmasına karşın Hazine'nin bunları inşa eden şirketlere ödeyeceği farkların yükseldiğini vurgulayarak, araç geçiş sayıları tutturulamazsa her bir araç sayısı için ödenecek farkın daha da artacağına işaret etti. 

Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından, köprü ve otoyollara kur ayarlamasına ilişkin şu paylaşımda bulundu:

"1 Temmuz 2024 itibarıyla Osmangazi Köprüsü’nde geçen araç ücreti 399 TL olarak kalacak ancak Hazine’nin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 1.808 TL’ye çıkıyor. Hazinenin şirkete ödeyeceği fark tutarı 1.409 TL’ye yükselecek.

Çanakkale Köprüsü’nde; geçen araç ücreti 419 TL olarak kalacak ancak Hazine’nin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 740 TL’ye çıkıyor. Hazine’nin şirkete ödeyeceği fark tutarı 321 TL’ye yükselecek.

Avrasya Tüneli’nde geçen araç ücreti 112 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 213 TL’ye çıkıyor. Hazinenin şirkete ödeyeceği fark tutarı 101 TL’ye yükselecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde geçen araç ücreti 49 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 180 TL’ye çıkıyor. Hazinenin şirkete ödeyeceği fark tutarı 131 TL’ye yükselecek.

Ayrıca bu projelerde garanti edilen günlük araç geçiş sayıları tutturulamazsa, tutturulamayan her araç sayısı için Hazine şirketlere Osmangazi Köprüsü’nde 1.808 TL, Çanakkale Köprüsü’nde için 740 TL, Avrasya Tüneli’nde 213 TL, YSS Köprüsü’nde 180 TL ödemek durumda."

(HABER MERKEZİ)