CHP'li Yazgan'dan Tunca Nehri’ndeki kirliliğe tepki: Bu pisliğin içinde yaşamak zorunda mıyız?

CHP'li Ahmet Baran Yazgan, Tunca Nehri’nde canlılığın bitme noktasına geldiğini belirterek, "Bu pisliğin içinde yaşamak zorunda mıyız?" sözleriyle tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - Edirne'de bulunan Tunca Nehri'ndeki kirliliğe dikkat çeken CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, "Bu güzel eserin etrafındaki ortamı size göstermek istiyorum. Tunca Nehri’nde su bittiğinden dolayı ve Meriç Nehri’ne yapılan barajın buraya su gelmesinin engellemesinden kaynaklı Tunca Nehri’nde canlı ortamı neredeyse bitme noktasına gelmiş durumda. Bütün tabanı yeşilliklerle kaplı, içinde artık balık yaşayamayacak duruma gelmiş" dedi.

Yetkililere çağrı yapan Yazgan, "Buradan sizlere seslenmek istiyorum; bizim sadece ilimizin değil ülkemizin bu kadar önemli bir eserin bu halde olması reva mı? Bu pisliğin içinde yaşamak zorunda mıyız? Bütün kurumların kendisini öne atması gerekirken bu şekilde izlemesi ve milyonlarca insanın bu köprüyü geçerek buraları böyle görmesi reva mı?" diye sordu.

Yazgan, "Lütfen nehirlerimizi kirletmeyin. Kurumlarımız çalışacak ve temizleyecek ama biz de kirletmemeliyiz. Bütün vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını istirham ediyorum" çağrısında bulundu.