CHP’li Yıldırım Kaya: Barış ve eşit koşullarda birlikte yaşam istiyoruz

CHP’nin Samsun, Edirne ve Konya il başkanları panel için Diyarbakır’a geldi. Panel öncesi, il başkanlarıyla basın toplantısı yapan CHP Parti Meclisi üyesi Yıldırım Kaya, “Türkiye’yi kurtaracak tek gerçeğin ‘barış’ olduğu, eşit koşullarda birlikte yaşam mücadelesi olduğu bir kez daha ortaya çıktı" dedi.

Abone ol

DİYARBAKIR - CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve CHP Konya İl Başkanı Barış Bekdaş, CHP İl Örgütü’nün yarın düzenleyeceği 'Eşit Koşullarda Bir Arada Yaşamak İçin' başlıklı panele katılmak için Diyarbakır’a geldi. Yarın yapılacak panel öncesi CHP Diyarbakır İl Binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen heyet adına konuşan CHP Parti Meclisi üyesi Yıldırım Kaya, “Savaş güzellemelerinin yapıldığı şu günlerde, barışı konuşmak, eşit koşullarda birlikte yaşamı savunmak için Diyarbakır’a geldik” dedi.

'BARIŞI SAVUNAN SUÇLU İLAN EDİLİYOR'

“Normal demokrasilerde savaş kışkırtıcılığı suç sayılırken, bizde tam tersi, ‘barış’ savunucuları suçlu ilan ediliyor, tutuklanıyor, baskı ve şiddete maruz kalıyor” diyen Kaya, şunları söyledi:

“AKP’nin seçim kazanma hesaplarına endeksli barış söylemleri iflas etti. Çözüm adına uygulanan şiddet politikaları da çözümsüzlüğün kilidi oldu. Türkiye’yi kurtaracak tek gerçeğin ‘barış’ olduğu, eşit koşullarda birlikte yaşam mücadelesi olduğu bir kez daha ortaya çıktı.”

'EŞİT KOŞULLARDA BİRLİKTE YAŞAMI KONUŞACAĞIZ'

Yarın düzenlenecek panel ve katılımcılar hakkında bilgi veren ve "Biz istersek Türkiye değişir” diyen Kaya, şöyle devam etti: “Eşit koşullarda birlikte yaşamı konuşacağız. Eşit koşullarda birlikte yaşamı sadece Diyarbakır’da değil, bütün Türkiye’de konuşacağız. Ankara’da, İstanbul’da, Van’da, Bursa’da, Edirne’de, Hakkari’de, Samsun’da Mersin’de, Yozgat’ta, Konya’da, Mardin’de, Kırşehir’de, Giresun’da, Hatay’da, Aydın’da… Oy hesabı yapmadan, halka yalan söylemeden, barışa bir kapı açacağız. Biz Türkiye’de barış içinde, bir arada yaşamak istiyoruz. Huzur istiyoruz, silahlar susun istiyoruz, çocuklarımız ölmesin, analarımız ağlamasın istiyoruz. Güne gözyaşıyla değil, umutla uyanmak istiyoruz. Barış bize uzak değil, ellerimizdedir. Birlikte yaşamı savunmak, barışı konuşmak için tüm halkımızı panelimize davet ediyoruz.”