CHP’nin çevre politikası Baran Bozoğlu’na emanet

Eski Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Genel Başkan Özgür Özel tarafından çevre politikalarından sorumlu Gölge Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çevre politikaları alanında yeni bir görevlendirme yaptı.

Eski Çevre Mühendisleri Odası Başkanı, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Baran Bozoğlu, çevre politikaları ile ilgili Gölge Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Bozoğlu, atamasının ardından ilk ziyaretini çevre sorunları ile gündeme gelen Artvin’e yapacak.

Bozoğlu, ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çölleşme ve Erozyonlar Mücadele Genel Müdürlüğü, İklim Değişikliği Başkanlığı, Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün alanına giren konularda görev yapacak. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası alandaki çevre sorunlarını ve iklim krizi kaynaklı afetleri takip etmek, saha ziyaretleri yapmak, ilgili paydaşlarla görüşmek, sorunlara dair politika oluşturacak raporlar hazırlayarak kamuoyunu bilgilendirmek konularında da görevli olacak.

Bozoğlu’nun görev alanları arasında ayrıca BM İklim Değişikliği çerçeve sözleşmesi Taraflar konferansı başta olmak üzere AB, BM ve diğer uluslararası örgütlerin iklim değişikliği, sürdürülebilirlik, çevre alanına dair çalışmalarını takip etmek, toplantılarına katılım sağlamak, söz konusu uluslararası toplantılarda alınan kararların parti politikasına aktarılmasına yönelik değerlendirme yapmak gibi başlıklar da olacak.

İLK ZİYARET ARTVİN'E

Bozoğlu, görevlendirmesinin ardından sahadaki ilk ziyaretini çevre sorunları ve madenlerle gündeme gelen Artvin’e yapacak, burada Artvin Yeşil Derneği yetkilileri ile görüşecek.