Çiftlik Bank mağdurları: İnternette dolandırıldılar internette çare arıyorlar

Çiftlik Bank yöneticilerinin büyük kâr vaadiyle para topladığı onbinlerce kişi günlerdir başvuracak kapı arıyor. Paralarını geri almaya çalışan kullanıcılar 'ciftlikbankmagdurlari.com' adresi üzerinden son gelişmeleri takip ediyor.

Abone ol

ANKARA - "Büyük kâr elde edilceksiniz" vaadiyle onbinlerce kişinin parasını sanal oyun aracılığıyla toplayan Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın ortadan kayboldu. Yatırdıkları paralarını geri alamayan oyunun kullanıcıları geçtiğimiz günlerde Çiftlik Bank'ın Bursa'daki tesisini bastı.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun raporuna göre internet üzerinden kişilerin yüksek kâr beklentisiyle yatırdıkları paraları toplayan Çiftlik Bank bugüne dek 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL para topladı. Dolandıranlar bankayla ilgili şikâyetleri ve mağduriyetlerini gidermek için yine internet üzerinden bir araya geldi. 'ciftlikbankmagdurlari.com' adresi üzerinden mağdurlar bilgi alışverişinde bulunuyor. Bankanın akıbeti ile ilgili tüm gelişmeler burada paylaşılıyor.

'KAZANDIĞIM PARA HESABIMA GEÇMİYOR'

Kasım 2017'den bu yana faaliyet gösteren mağdurların kurduğu sayfada oyunla ilgili yüzlerce şikayet sıralandı. Kullanıcıların başlıca şikayetleri, "Biriken paranın çekilememesi", "Hesabıma para göndermiyor", "Çiftlik Bank üyeliğimi silmiyor", "Kazandığım para hesabıma geçmiyor" gibi başlıklarda sıralandı.

HİLE METOTLARI DA MAĞDURLARIN SİTESİNDE

Mağdurların bir araya geldiği sayfada uygulamayla ilgili hile metotları da kullanıcılarla paylaşılıyor. Çiftlik Bank otomatik satma hilesi, otomatik bot, otomatik hile uygulamalarının nasıl geliştirileceği anlatılan sitede programlar aracılığıyla bilgisayarın başında durmadan para kazanmanın yolu anlatılıyor. Hilenin ardından kullanıcının notu ise oldukça ilginç, "Otomatik hile ile kolayca kazanabilirsiniz. Tabii ki paranızı kurtarabilirseniz."

ELEŞTİRİ GETİREN KULLANICILARI ENGELLEDİ

Mağdurların paylaşımları arasında Çiftlik Bank ile ilgili eleştirilerin sonrasında sosyal medya üzerinden engellendikleri de yer alıyor. Kasım 2017'de "Çiftlikbank'a güvenmek istiyorum fakat her seferinde bir şey çıkıyor karşıma ve biz yatırımcılarını soğutuyor" diyen Hüseyin isimli bir kullanıcı şunları yazmış:

"Çıkan yalan haberlere karşılık vermek için elinden geleni yapıyor fakat biz bir şey söyleyince hemen engelleniyoruz. Facebook üzerinden engellenmişim. Milyon liralık yatırım yapıyorsunuz fakat serverlara bir iyileştirme getirmiyorsunuz. Bunu söyleyince de engelliyorsunuz. Milyon liralık yatırım yapıp 50 liralık server kullanmak nedir? Bravo, tam sizlik bir şey. İyi yorum yapınca hemen altına teşekkürler falan filan, kötü yorum yapınca hemen engelleyin. Böyle yaparak yalan haberlerin yalan değil de doğru olduğu kanaatine varıyorum."