Çiğli Belediyesi'nden kadınlar için Canva Atölyesi

Çiğli Belediyesi'nin kadınlar için düzenlediği Canva Atölyesi kapsamında Canva'nın pratik kullanımının yanı sıra web sitesi tasarımı gibi konularda eğitim veriliyor.

Abone ol

DUVAR - Çiğli Belediyesi tarafından kadınların dijital okuryazarlığını artırmak ve online üretim zincirine dahil olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Canva Atölyesi eğitimleri devam ediyor.

Çiğli Belediyesi Kadın Aile ve Hizmetleri Müdürlüğü’nce Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen Canva Atölyesine farklı yaş ve meslek gruplarından çok sayıda kadın katılıyor.

Ücretsiz olarak düzenlenen eğitim kapsamında kursiyerlere; Canva’nın pratik kullanımı ve yapay zeka destekli tasarım çalışmaları, video düzenleme çalışmaları ile web sitesi tasarımı ve yayınlama gibi üç ana başlıktan oluşan bir program uygulanıyor. 

Belediye bünyesinde düzenlenen eğitime ilişkin konuşan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, şu ifadeleri kullandı: 

“Kadınların hayatın her alanında aktif olması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günümüzde dijital dünyanın geldiği nokta ortada. Eğitimden sanata, bilimden spora, turizmden ticarete tüm alanlarda dijital mecraya önemli yatırımlar yapılıyor. Kadınların da bu mecrada okuryazarlığı güçlü şekilde yer almasına ve yaratıcılıklarıyla katma değer yaratmasına destek olmak için Canva Atölyesi düzenledik. Eğitime kadınların gösterdiği ilgi bizleri mutlu etti. Dijital okuryazarlığını geliştirmek ve buradan edindiği bilgilerle aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen tüm kadınları bundan sonraki eğitimlerimize bekliyoruz.”