Cihan Paçacı: 17 yılda kullandığınız parayla Türkiye yeniden inşa edilebilirdi

İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, AK Parti dönemindeki projelerin benzerlerine göre daha yüksek maliyetle yapıldığını söyledi. Pacaçı, "17 yılda kullandığınız milletin parası olan, trilyonlarca dolarla değil köprüler, yollar, tüneller yapmak, Türkiye yeniden inşa edilebilirdi" dedi.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Başkanlık Divanı toplantısının ardından partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'na başarılar dileyen Cihan Paçacı, "Milletimiz bu tercihi ile birlikte muhataplarına, çok önemli ve güçlü mesajlar vermiştir. Sonucu kabullenmeyen ve Yüksek Seçim Kurulu’na baskı yaparak milli iradeye darbe yapan AK Parti'ye 800 bin oy farkı göstererek, adaletin ve haklının yanında olduğunu, egemenliğin kayıtsız şartsız şahıslara değil, millete yani kendisine ait bulunduğunu güçlü bir şekilde göstermiştir" ifadelerini kullandı.

'SEÇİM SONUCU DEMOKRASİ ADINA UMUT VERDİ'

“Bu sonuçla, kazanan milletimiz, kazanan demokrasimiz olmuştur" diyen Paçacı, "Kaybeden ise millet iradesini yok sayıp terörist başından medet uman ve kendilerini milletin üstünde görenlerdir. Millet, kendisine 'zillet' diyenlere, ayna tutmuş ve gereken cevabı sandıkta vermiştir” şeklinde konuştu.

YSK'nin 31 Mart'ta seçimini iptal etmesini darbe olarak nitelendiren Paçacı, "Milletimiz, tüm darbelere olduğu gibi, AK Parti'nin kurguladığı 6 Mayıs sivil darbesine de boyun eğmeyeceğini haykırmıştır. Sandıktan çıkan bu sonuçlar, demokrasimizin geleceği açısından milletimize umut vermiştir" dedi.

'EKONOMİK KRİZİN NEDENİ SİSTEMİN KENDİSİDİR'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiren Cihan Paçacı, şöyle devam etti:

"Şaibeli bir referandum sonrası devletimizin 150 yıllık tecrübesine sahip parlamenter sistemden vazgeçilmiş ve ne olduğu halen tarif edilemeyen ve dünyada başka örneği görülmeyen bir ucube sisteme geçilmiştir. Bu kaotik sistem, sorunları çözmek bir yana, yeni sorunlar ve krizler üreten hastalıklı bir yapıya dönüşmüştür. Yaşadığımız ekonomik krizin temel sebebi de, bizzat sistemin kendisidir. Bu sistem değişmediği sürece, salt ekonomik tedbirlerle ekonomik krizin aşılması da mümkün gözükmemektedir."

Parti olarak parlamenter sisteme dönülmesini savunduklarını dile getiren Paçacı, "Parlamento ve diğer demokratik kurumlar yeniden işler hale getirilmelidir. İzlenmesi gereken yol, partiler arası diyaloğun başlatılması ve gerilim stratejilerinin terk edilerek milletimizin ve devletimizin problemlerine çözümler üretilmesidir" diye konuştu.

'SADECE BUGÜNKÜ DEĞİL GELECEK NESİLLERİ DE BORÇLANDIRDINIZ'

AK Parti hükümetleri dönemindeki bütçe harcamalarını eleştiren Cihan Paçacı, "Bu yatırımların maliyetlerinin benzerlerine kıyasla çok yüksek olduğu, sadece bugünkü nesli değil, gelecek nesilleri de borçlandırdığı ve ülke ekonomisini ipotek altına aldığı ve bu yolla 3-5 yandaş müteahhittin fahiş kazançlar elde ederek Karun kadar zenginleştiği herkesin bildiği gerçeklerdir. 17 yılda kullandığınız milletin parası olan, trilyonlarca dolarla değil köprüler, yollar, tüneller yapmak, Türkiye yeniden inşa edilebilirdi" dedi.

'ÇİN ZİYARETİNDE DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ İNSANLIK DIŞI ŞARTLAR GÜNDEME GETİRİLSİN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Çin ziyaretinde Uygur Türklerinin sorunlarını gündeme getirme çağrısı yapan Paçacı, "Bu ziyarette, Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımızın, içinde bulunduğu olumsuz ve insanlık dışı şartların, Çin yetkilileri nezdinde net bir biçimde dile getirilmesini ve bu sorunlara çözüm bulunmasını beklediğimizi ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)