Cihaner'i tutuklatan savcı da gözaltına alındı

Düzce'de, düzenlenen operasyonda İlhan Cihaner'i tutuklatan savcı Osman Şanal, FETÖ üyeliği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Düzce’de "Fethullahçı Terör Örgütü" üyesi oldukları değerlendirilen 14 hakim ve savcının yakalanması için başlatılan operasyonda, 5 hakim ve savcı gözaltına alındı. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), FETÖ/PDY’nin darbe girişimi ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Düzce genelindeki operasyonda 3’ü savcı 2’si hakim olmak üzere 5 yargı mensubu gözaltına alındı.

Evlerinde arama kararı çıkartılan ve haklarında gözaltı kararı bulunan diğer hakim ve savcıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

SAVCI ŞANAL DA GÖZALTINA ALINDI

Daha önce, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı Erzincan'daki Ergenekon davasının savcılarından Osman Şanal da, gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Şanal'ın Fatih Mahallesi'nde bulunan evinde arama yapan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, ikamette bulunan belge ve dokümanlara el koydu. (DHA)