Çin'de 36 gün sonra enkazdan kurtarılan domuz 14 yaşında öldü

Çin'de 2008 depreminde 36 gün sonra enkazdan çıkarıldıktan sonra dünya çapında umut ve direnç simgesi olarak ünlenen domuz 14 yaşında öldü.

Abone ol

DUVAR - Çin'in Siçuan bölgesinde 2008 yılında meydana gelen ve yaklaşık 9 bin kişinin öldüğü 7.9 büyüklüğündeki depremde 36 gün sonra enkazdan çıkarılarak dünya çapında ünlenen domuz öldü. 'Güçlü İradeli Domuz' anlamındaki Zhu Jianqiang ismiyle anılan domuzun, 14 yaşında 'yaşlılık ve yorgunluk' nedeniyle öldüğü açıklandı.

Zhu Jianqiang, 36 gün sonra enkazdan çıkarılmasının ardından Çin'de bir umut ve direnç simgesi olarak görülmüştü. Kurtarma ekipleri, domuzun bir keçi kadar zayıf düştüğünü, mahsur kalması nedeniyle ağır travma yaşadığını açıklamıştı.

Chengdu kentindeki bir müzeye götürülen Zhu, 2011 yılında klonlanmıştı. Bilim insanları, klonlama işlemi sonrasında gözlerinin arasındaki doğum lekesi de dahil, Zhu'ya çok benzeyen altı yavrunun doğduğunu açıklamıştı.

Domuzun ölümünden sonra milyonlarca Çinlinin sosyal medyada üzüntülerini ifade ettiği belirtiliyor. Çin'in Twitter'ı Weibo'da 'Güçlü İradeli Domuz öldü' etiketi 430 milyon kez görüntülenirken, kullanıcılar "Hayatın mucizesi ve gücün sembol, huzur içinde yat" ve "Hayatın güzelliğini gücünle birleştirdiğin için teşekkürler" gibi mesajlar paylaştı. (DIŞ HABERLER)