Çin'de bir futbol takımı 'boyalı saç yasağı' nedeniyle hükmen mağlup sayıldı

Çin'de iki üniversitenin kadın futbol takımları arasındaki maç, oyuncuların saçlarının 'yeterince siyah olmaması' nedeniyle oynanamadı. Fuzhou Üniversitesi'nden bir oyuncunun sahaya çıkamadığı ve takımın 3-0 hükmen mağlup sayıldığı kaydedildi.

Abone ol

DUVAR - Çin'de üniversite ligi kapsamında iki okulun kadın futbol takımları arasında düzenlenen maç, futbolcuların saçlarının 'yeterince siyah olmaması' nedeniyle oynanamadı. Yerel basında çıkan haberlere göre, Fuzhou ile Jimei üniversitelerinin maçından önce birkaç oyuncunun 'saç boyama yasağını ihlal ettiği' belirtilirken, Çin'in Twitter'ı olarak bilinen Weibo'da olay, büyük tepki topladı.

Pekin merkezli Beijing News gazetesine konuşan olay yerindeki kişilerden biri, Fuzhou Üniversitesi'nden en az bir oyuncunun saçını boyatmak için bir kuaför salonuna gittiğini ancak saçının 'hala yeterince siyah' olmaması nedeniyle sahaya çıkamadığını söyledi.

Fuzhou Üniversitesi'nin 3-0 hükmen mağlup sayıldığı kaydedildi. China News gazetesi, üniversiteden yetkililerin bu yasağın 'ülke çapında uygulandığını' ve eğitim bakanlığının düzenlemelerine uygun olduğunu söylediğini aktardı. (DIŞ HABERLER)