Çin'de bir kentte herkese korona testi yapılacak: Beş günde 9 milyon kişi taranacak

Çin'de bir kentte, 12 yeni korona virüsü vakasının tespit edilmesi nedeniyle beş gün içinde 9 milyon kişiye Covid-19 testi yapılacak. Yetkililer, Qingdao'daki vakaların çoğunun aynı hastaneyle bağlantılı olduğunu açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Çin'in Qingdao kentinde yeni korona vakalarının görülmesi sonrası nüfusun tamamına test yapılacak. Yetkililer, kentte yaşayan 9 milyon kişiye beş gün içinde Covid-19 testi uygulanacağını duyurdu.

Karar, yurt dışından gelen hastaların tedavi edildiği bir hastaneyle bağlantılı olarak 12 yeni vakanın kaydedilmesi üzerine alındı. Açıklamaya göre, yeni vakaların çoğu Qingdao Göğüs Hastanesi'yle bağlantılı.

Kent içerisinde enfekte olan kişiler karantinaya alınırken, bu kişilerin yaşadığı alanlar giriş çıkışlara kapatıldı. Çin'in sosyal medya platformu Weibo'dan yayınlanan açıklamada, kentte altı yeni vakanın ve altı asemptomatik vakanın tespit edildiği belirtildi. 

Yerel yetkililer, kent çapında bir test programının başlatıldığını ve tüm nüfusun beş gün içinde test edileceğini duyurdu. Sağlık personeli ve kent içinde hastaneye kaldırılan kişilerin de aralarında olduğu 114 bin 862 kişinin Covid-19 testlerinin negatif çıktığı kaydedildi. Çin Komünist Partisi'ne bağlı olarak İngilizce yayın yapan Global Times gazetesi, test noklarının sabah 7 ila gece 11 saatleri arasında açık olduğunu aktardı.

Çin'de korona virüsü vakalarının sayısı 85 bin 578'e, ölü sayısı ise 4 b,n 634'e yükseldi. (DIŞ HABERLER)