Çin'de bodrum kattaki dükkanda yangın: 39 kişi hayatını kaybetti

Çin'in Jiangxi bölgesinde bodrum katta bulunan bir dükkanda yangın çıktı. 39 kişinin öldüğü, dokuz kişinin yaralandığı yangında dükkanda halen mahsur kalan kişilerin olduğu bildirildi.

Abone ol

DUVAR - Çin'de bodrum katta bulunan bir dükkanda yangın çıktı. Jiangxi bölgesinin Xinyu kentinde çıkan yangında 39 kişinin hayatını kaybettiği, dokuz kişinin yaralandığı açıklandı. Çin devlet medyası, bazı kişilerin halen dükkanda mahsur olduğunu aktardı.

Reuters'ın haberine göre, yangın, Yushui ilçesinin Tiangongnan Bulvarı'ndaki bir mağazada bugün öğlen saatlerine çıktı. Yangında yaralananların hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Hükümet tarafından yapılan açıklamada ise yaralı sayısı hakkında bilgi verilmedi. 

Ülkede son olarak geçen hafta Henan bölgesindeki bir öğrenci yurdunda yangın çıkmış, 13 öğrenci hayatını kaybetmişti. Bu yangının ardından yedi okul çalışanı gözaltına alınırken, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, kazaların önlenmesi ve insanların güvenliğinin sağlanması için çabaların artırılmasını talep etmişti. (DIŞ HABERLER)