Çin'de ithal vakalar iki kat arttı: Çoğu Rusya'dan geldi

Korona virüsünün ülke içindeki yayılmasını durdurmuş görünen Çin, 'ithal' vaka saysında rekor artış tespit ettiğini açıkladı. Rusya'dan gelen Çin vatandaşlarının büyük çoğunluğunun pozitif çıkması sonrası sınır kontrolleri sıkılaştırıldı.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsünün ilk ortaya çıktığı yer olan Çin'de, ülke içindeki yayılmanın önüne geçilmesi sonrası yurtdışından gelen 'ithal' vakalar nedeniyle endişe sürüyor. Çinli yetkililer, ithal vaka sayısının bir günde iki kat arttığını açıkladı.

Buna göre, Çin'de 11 Nisan gününde, 97'si ithal olmak üzere 99 yeni korona virüsü vakası tespit edildi. Ülkede bir önceki gün 46 yeni vaka tespit edilmişti. 99 vaka, aynı zamanda Çin için son bir ayın en yüksek sayısı olma özelliğini taşıyor.

BİR UÇAKTAKİ HERKES POZİTİF ÇIKTI

Çinli yetkililer, bu kişilerin çok büyük bir çoğunluğunun da Rusya'dan geldiğini açıkladı. Buna göre, Şanghay'a Rusya'dan gelen bir uçaktaki 51 Çin vatandaşının tamamı pozitif çıktı. Çin'in kuzeydoğusunda, Rusya sınırında yer alan Heilongjiang eyaletine yine Rusya'dan dönen 21 kişide de korona virüsüne rastlandı.

Bu gelişme üzerine, Heilongjiang'un başkenti Harbin ile sınır kenti Suifenhe'ye yurtdışından gelen herkese hem test yapılacağı, hem de bu kişilerin 28 gün karantinada tutulacağı açıklandı. Harbin'de, asemptomatik vakaların yaşadığı tespit edilen konut alanlarının da 14 günlüğüne karantinaya alınacağı belirtildi. (DIŞ HABERLER)