Çin'de köpek sayısına sınırlama

Çin'de yıllar süren tek çocuk politikasının sona ermesinin ardından, Qingdao şehrinde köpek nüfusunu kontrol altına almayı amaçlayan tasarı gündemde. Her hanenin en fazla bir köpek sahibi olabileceğini içeren tasarı tepkilere yol açtı.

Abone ol

DUVAR - Çin'de yıllar süren tek çocuk politikasının sona ermesinin ardından, şimdi köpek sayısının kısıtlanması gündemde. Qingdao şehrinde hükümet, 'köpek nüfusunu kontrol altına almak amacıyla' her hanenin en fazla bir köpek sahibi olabileceği bir tasarı hazırlıyor.

Çin'in doğusundaki sahil kenti Qingda'da nüfusun kalabalık olduğu şehir merkezlerinde vahşi köpek türlerinin beslenmesi ve çiftleştirilmesi de yasak. Alman kurdu, Japon bekçi köpeği Akita ve Tibet çoban köpeği 'yasaklı köpekler' listesinde.

BAZI KÖPEK TÜRLERİ STATÜ SİMGESİ

Geçtiğimiz yıllarda, Çin'de büyüyen orta sınıfın getirdiği tercihle köpek besleyen insan sayısı hızla yükseldi. Evcil hayvan besleyenlerin büyük bir kısmını 45 yaş altı oluştururken, bunların yüzde 52'si köpek, yüzde 19'u ise kedi beslemeyi tercih ediyor. Belli köpek türlerine sahip olmanın statü sembolü olarak görülmesi ile evcil hayvan besleme oranı her yıl yüzde 10 artış göstermeye başladı.

'KAÇ MASUM CAN DAHA ALINACAK?'

Köpek sayısını sınırlandırmayı hedefleyen tasarı hayvanseverler tarafından tepkiyle karşılandı. Çin'in tek çocuk politikasının kadınları kürtaj yapmaya zorladığını öne süren bir Twitter kullanıcısı, tasarıyı tek çocuk politikası ile karşılaştırdı. Sina Weibo adlı kullanıcı paylaştığı yazısında, "Geçmişte tek çocuk politikası uygulamıştık şimdi de tek köpek politikası, tekrar kaç tane masum canın alınacağını bilemiyoruz" ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)