Çin'de koronadan ölenlerin ailelerinden DSÖ’ye çağrı: Bizi susturmaya çalışıyorlar

Çin'de korona virüsü nedeniyle ölenlerin aileleri, salgının kökenini araştırmak için ülkeye gelen Dünya Sağlık Örgütü ekibine çağrıda bulundu. Uzman ekiple görüşmek istediklerini söyleyen Zhang Hai, ailelerin yoğun baskı altında olduğunu aktardı.

Abone ol

DUVAR - Çin'de korona virüsü nedeniyle yakınlarını kaybedenler, 'hükümet tarafından susturulduklarını' söyleyerek ülkeye gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibiyle görüşmek için çağrıda bulundu. Geçtiğimiz yıl şubat ayında Wuhan'da Covid-19 nedeniyle enfekte olan babasını kaybeden Zhang Hai, "Umarım uzman ekip yalanları yaymak için bir araç haline gelmez" dedi. 

'BU BİR SUÇ EYLEMİYDİ'

The Guardian'ın haberinde, ailelerin 'yoğun baskı altında' olduğu belirtilirken, uzman ekibin yalnızca Çinli bilim insanlarıyla bir araya geleceği kaydedildi. Salgında ölen kişilerin ailelerini bir araya getiren Zhang Hai, "Bu bir suç eylemiydi ve DSÖ'nün bu suçları örtbas etmesini istemiyorum" ifadelerini kullandı.

BU HAFTA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Korona virüsü salgının kaynağını araştırmak için oluşturulan DSÖ ekibi, tartışmalı bir sürecin ardından 14 Ocak'ta Çin'e ulaştı. Ülkeye gelir gelmez karantinaya alınan uzmanların, bu hafta içerisinde çalışmalara başlaması planlanıyor. (DIŞ HABERLER)