Çinli şirketler Wall Street'te tutunmaya çalışıyor: 10 yıllık denetim kuralları esnetilebilir

Çin Güvenlik Denetim Komisyonu, New York'un piyasa merkezi Wall Street’te Çinli şirketlerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için yıllardır faal olan denetim kurallarını gevşetmeyi teklif etti.

Abone ol

DUVAR - Çin hükümetinin Çinli şirketlerin ABD borsasından atılmaması için yıllardır faal olan denetim kurallarına esneklik getirmeyi teklif etmesi gündemde.

CNN’in haberine göre, Çin Güvenlik Denetim Komisyonu (CRSC) Çinli şirketlerin yabancı denetimcilerle hassas ve finansal bilgi paylaşmasını engelleyen 10 yıllık bir kuralı değiştirebileceğini teklif etti. Söz konusu teklif, ABD’li denetimcilere New York Borsası’na kayıtlı Çinli firmaların denetim raporlarını inceleyebilme fırsatı sunuyor.

ABD’nin koşullarına göre ise denetim iki ülkenin komisyonları arasında yapılacak ve CRSC yalnızca gerek kaldığında destek verecek. 

Çin ve ABD’nin arasındaki gerilim ABD’nin 200’den fazla Çinli firmayı New York Borsası veya Nasdaq’tan atma tehditliyle tırmanmıştı. Geçtiğimiz ay ABD’nin borsa denetim kurumu beş Çinli teknoloji şirketini denetim gereksinimlere uymadıkları için borsadan atmakla uyarmıştı. (DIŞ HABERLER)