Cinsel istismar faili Volkan Kabak tutuklandı

Mahkeme heyetinin, 12 yaşından küçük "çocuğun cinsel istismarı” suçundan 10 yıl ceza verdiği Volkan Kabak tutuklandı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'un İkitelli ilçesinde akrabası olan çocuğa sistematik cinsel istismarda bulunan Volkan Kabak'ın yargılandığı davanın karar duruşması Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ev hapsinde olan fail Kabak’ın Tekirdağ Marmaraereğlisi ilçesinin Asliye Ceza Mahkemesi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmaya, E.Ç.’nin annesi Ş. Ç., ailenin avukatlarından Ferdi Yamar ile birçok avukat katıldı. 

Çocuğun avukatı Ferdi Yamar, savcının failin "Çocuğun cinsel istismarı” ve “Çocuğu cinsel amaçla özgürlüğünden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmasını istediğini ancak bu suçları eksik bulduklarını, "Hürriyetten yoksun bırakma" suçundan da ceza alması gerektiğini dile getirdi. Gailin "Çocuğun cinsel istismarı” ve “Çocuğu cinsel amaçla özgürlüğünden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmasını istediklerini belirterek, ceza talepli mütalaanın eksik olduğuna işaret etti. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, mütalaada cezanın alt ve üst sınırının belirlenmediğini kaydeden Yamar, “Çocuğun hareket kabiliyetini bağlayarak, hürriyeti kısıtlanarak, işlenmiş olduğu için üst sınırdan cezalandırılmasını talep ederiz. Ayrıca cezayla birlikte tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi. Ardından söz verilen iddia makamı, verdiği mütalaayı tekrar etti. Daha sonra söz verilen fail ile avukatı, mütalaaya tepki gösterdi.

Eksik bir husus kalmadığından kararını açıklayan mahkeme heyeti, fail Kabak’a 12 yaşından küçük "Çocuğun cinsel istismarı” suçundan 10 yıl ceza verdi. “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçundan 2 yıl hapis cezası veren mahkeme, cezayı “Beden ve ruhen kendini savunamayacak” birine karşı yapıldığı için 4 yıla daha sonra bu suçun cinsel amaçla yapılması nedeniyle 6 yıla çıkardı. Mahkeme, ayrıca Kabak’ın kaçma şüphesi olduğu için tutuklama kararı verdi. (HABER MERKEZİ)