Çip fiyaskosu: Hayvanlar için bir adım atıldı, o da yanlış atıldı

Ev hayvanlarına 31 Aralık'a kadar çip takılması zorunlu ancak piyasada çip yok. Sokak hayvanlarının nasıl tedavi edileceği belirsiz. Çipin hayvan sağlığına etkisi de dikkate alınmamış.

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ev hayvanlarına çip takılmasını öngören yönetmeliği fiyaskoya döndü. 26 Şubat 2018 tarihinde 30344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe giren kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmeliğe ilişkin evde yaşayan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu getirildi. Bu çerçevede mikroçip uygulamasıyla Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne (PETVET) hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydediliyor.

Haberin Devamı
İran seçimleri dünya basınında: ‘Pezeşkiyan’a reformcu dense de…' Emekliye yeni ek ödeme geliyor: Hangi maaş ne kadar artacak? Oranlar değişti: 3 milyon TL'nin getirisi uçtu Taşıt kredisi, konut kredisi ve bireysel krediler: Oranlar değişecek Emekliler dikkat: 30 bin lira alabilirsiniz Zam yapılmadı, Türkiye dibe vurdu: Avrupa'da asgari ücret sıralaması