Çıplaklar kampında laptop 'çalan' yaban domuzu için kampanya

Almanya'da bir parkın çıplaklar bölümünde bir dizüstü bilgisayarı alıp götüren yaban domuzunun öldürülmesi gündemde. Peşinde yavruları ve bilgisayarın çıplak sahibi koşarken görüntülenen yaban domuzunun kurtarılması için kampanya başlatıldı.

Abone ol

DUVAR - Almanya, bir çıplaklar kampından peşinde yavrularıyla laptop 'çalan' yaban domuzunu konuşuyor. Yaban domuzunun peşinde yavruları ve bilgisayarın çıplak sahibi koşarken görüntülenmesi sonrası öldürülmesi gündeme gelince tepki gecikmedi. Hayvan hakları koruyucuları protesto gösterisi düzenlerken, sosyal medyada da kampanya başlatıldı.

BİLGİSAYARI BIRAKTI

Olay, Berlin'in batısındaki Grunewald bölgesinde bulunan Teufelssee Gölü'nün kıyısındaki parkta, ziyaretçilerin çıplak güneşlenmesine ve göle çıplak girmesine izin verilen bölümünde yaşandı. Bir yaban domuzu, iki yavrusuyla birlikte ziyaretçilerin arasına karıştı; bir kişinin laptopunu aldı. Bilgisayarın sahibinin, domuzların peşinden koşarken çekilen fotoğrafı viral oldu. Bu arada domuz da, muhtemelen yenecek bir şey olmadığını fark edince, bilgisayarı bıraktı; yavrularını alarak 'olay yerinden uzaklaştı'.

'Elsa' adı verilen ve parka sık sık geldiği belirtilen dişi yaban domuzu sosyal medyada fenomen olsa da, ormanıyla meşhur Grunewald bölgesinin ormancılık idaresi başkanı Katja Kammer Elsa'nın öldürüleceğini açıkladı. Kammer, RBB televizyonuna açıklamasında "Yaban domuzu ve iki yavrusu Teufelssee'nin düzenli misafirleri. Gün ışığında, soğukkanlı bir şekilde, güneşlenenlerin çevresinde toprağı eşeleyerek yemek arıyorlar. İnsanlardan ürkme duygusunu tamamen kaybetmişler. Bu nedenle, bir öncelik meselesi olarak oradan alınması gerekiyor."

'BÜTÜN DÜNYAYI NEŞELENDİRDİ'

Kammer'in bu sözleri, hayvan hakları savunucularını harekete geçirdi. Action Fair Play isimli kuruluş dün ormancılık ofisinin önünde eylem düzenledi. Eylemciler, "Birkaç gün önce, Teufelssee'nin çıplaklar bölümünde, bir erkeğin bilgisayarını öantasıyla birlikte alıp kaçan dişi bir yaban domuzunu kovaladığı fotoğraflar yayınlandı. Bu fotoğraflar dünyanın her yerinden insanları neşelendirdi. Görünüşe göre, bundan sadece ormancılık ofisi zevk almadı zevk almadı; aksine, domuzu ve yavrularını öldürme kararı verdiler" denildi.

'ASIL O BİZİMLE YAŞAM ALANINI PAYLAŞIYOR'

Change.org üzerinden de Elsa'nın kurtarılması için bir imza kampanyası başlatıldı. 5 bin 300'ün üzerinde imza alan kampanyada, Elsa'nın yıllardır insanlara yakın davranmasıyla tanındığı belirtildi. Kampanya metninde, "Bu dişi domuzun yaşam alanını yıllardır güneşlenen insanlarla barışçıl biçimde paylaştığı gerçeği dikkate alınmıyor" denildi; Elsa'nın insanlara dost olarak yaklaşmasının ölümüne yol açması sorgulanarak, "Bu yaban domuzu yaşam hakkını kazandı" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)