Clubhouse'a Boğaziçi operasyonu

Son günlerin popüler sosyal ağ uygulaması Clubhouse Türkiye'de polisle tanıştı. Boğaziçi'ndeki olayların tartışıldığı odanın moderatörü olan 3 kişi ile Twitter paylaşımları nedeniyle bir kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nda ifade verdi.

Abone ol

DUVAR - Sesli sohbet odalarından oluşan ve davetiye sistemiyle çalışan sosyal ağ platformlarından  Clubhouse'da, Boğaziçi eylemlerinin konuşulduğu odanın yöneticileri ifade verdi. 

Alınan bilgiye göre Clubhouse'daki odanın yöneticilerinden 3 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir öğrenci de Twitter'da yaptığı paylaşımlar nedeniyle ifade verdi.

Öğrencilerden birinin avukatlığını yapan Ali Gül, sosyal medya hesabından şu bilgileri verdi: 

- Bu sabah clubhouseda boğaziçi ile ilgili yayın yapan 4 arkadaşımızı daha almışlar. Şimdi vatan emniyete geldim, alınan arkadaşlardan Ömer'in ifadesine giriyorum. Ömer "Arkadaşlarımızı serbest bırakın" yazdığı için halkı galeyana getirmekle (216/1) suçlanıyor. Ne diyim bilmiyorum.

 - Suçlamayı okuyunca kahkaha attık karşılıklı. Gülmekten başka bir tepkiyi de hak etmiyor şu suçlama. Arkadaşlarımızı serbest bırakın diyerek halkı tahrik etmek....

 - Suça konu diğer tivitler: - Boğaziçi Dayanışması'nın okulun önüne insanları davet ettiği tiviti rtlemek -Öğrencilerin otobüs durağından alındığına ilişkin tiviti rt etmek Savcılık özellikle Kadıköy'deki "illegal" eyleme yapılan çağrılara bu suçlamayı yapmaya niyetleniyor. 

CLUBHOUSE NEDİR? 

Son günlerde popüler olan Clubhouse'da yazılı ya da görüntülü bir şekilde iletişim kurulamıyor.  Clubhouse'a eğer davet kodunuz varsa beklemeden giriş yapabiliyorsunuz. İlgi alanlarınızı seçerek merak ettiğiniz sesli sohbet odalarına katılıyorsunuz. Odalarda dilerseniz konuşulanları dinliyor ya da söz alarak kendiniz de konuşabiliyorsunuz.

Clubhouse davetiyeniz yoksa da uygulamaya kayıt olmak için cep telefonu numaranızı ve ad-soyad bilgilerinizi girdikten sonra uygulamada kullanacağınız bir kullanıcı adı oluşturuyorsunuz. Bundan sonraki süreçte uygulamaya giriş yapabileceğinize dair bir onay mesajı beklemeye başlıyorsunuz. Clubhouse şu anda sadece iOS'ta mevcut.