Çocukları Down sendromlu doğan aile hastaneye dava açtı: 21 milyon TL’lik tazminat kararı

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki özel bir hastanede doğan çocuklarının Down sendromlu olduğunu öğrenen çift ihmal gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme, çifte toplam 21 milyon 289 bin TL ödenmesine hükmetti.

DUVAR - İzmit’te oturan Serpil- Faruk Güral (44) çifti evliliklerinin 8’nci yılı olan 2013 yılında tüp bebek tedavisiyle ilk çocuklarını kucağına aldı. Aradan geçen 3 yılın ardından çift 2016 yılında yeniden çocukları olacağını öğrendi. Anne Serpil Güral, hamilelik sürecindeki kontrollerini İzmit’te bulunan özel hastanede başlattı. Anne Güral, hamileliğinin 7’nci ayında düşük tehlikesi yaşadı. Süreç devam ederken çiftin iddiasına göre doktorlarına ve hastaneye dörtlü tarama testi ile birlikte tahlillerinin tamamını yaptırmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler