'Çocuğum diyabetli olduğu için başka bir okul bakın dediler'

Çocuk hekimi Şükrü Hatun, diyabet hastası olan çocuğu ilkokula kabul edilmeyen bir velinin yazdıklarını paylaştı. Veli, "Henüz çocuğumuzun diyabet diyabet rahatsızlığını öğreneli 2 ay olmuşken eğitim kurumu tarafından yapılan bu çirkin muamele karşısında çok üzüldük" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Çocuk hekimi Prof. Dr. Şükrü Hatun, diyabet hastası olan çocuğu için başka bir okul bulması istenen velinin tepkisini Twitter hesabından paylaştı.

Öğrencinin okula kabul edilmemesini eleştiren Şükrü Hatun, paylaşımında "Bir Tip 1 diyabetli çocuk babasının isyanı. Oysa hiçbir okul, bir çocuğu Tip 1 diyabetli olduğu için okula kabul edemezlik yapamaz. Ayrıca bütün okullar için Tip 1 diyabeti çocuklara destek olmak bir övünç nedeni kabul edilmelidir" ifadelerine yer verdi.

Velinin süreci anlattığı ve okul yöneticileri hakkında yazdığı dilekçe şöyle:

"Size henüz diyabet tanısı alan çocuğumun eğitimci kisvesi altında ticaret yapan bir okulun vicdansızlığını anlatacağım. 13.01.2018 tarihinde henüz 5 yaşında olan çocuğum Tip 1 diyabet tanısı aldı. Yaklaşık 2 hafta hastanede kaldık. Bu zor süreçten geçerken çocuğumuzun anaokuluna gittiği kuruluş, hastane tedavi süreci devam ederken çocuğumuzla ilgilendiler.

Fakat ne oldu ise 2. dönemin başlangıcı ile beraber sıkıntılar baş göstermeye başladı. Çocuğumuzun gelişimini görüşmek için 2018 yılı Mart ayında rehberlik öğretmeni tarafından okula çağrıldığımızda sözde eğitimci olan ve müdür yardımcısı sıfatı taşıyan şahıs çocuğumuzun ilkokula geçtiğinde, o zaman zaten okulda mevcut olan hemşire tarafından yapılan rutin kontrollerin (şeker ölçümü ve insülin iğnesi) yapılacağının garantisini veremeyeceklerini önümüzdeki yıl için başka bir okul bakmamız gerektiği tarafımıza söylenmiştir.

Henüz çocuğumuzun diyabet diyabet rahatsızlığını öğreneli 2 ay olmuşken eğitim kurumu tarafından yapılan bu çirkin muamele karşısında çok üzüldük. Bunun üzerine okul sahibini arayarak yapılan saygısızlığı kendisine ilettik. Kendisi bu konu ile ilgileneceğini tarafımıza söylese de 2 hafta sonra kendisi tarafımıza dönüş zahmetinde bile bulunmadan elemanını arattırıp kararın değişmediğini söylemiştir.

Diyabetli çocuğumuzun eğitim hakkının elinden alınmaya çalışılması, çağdaş eğitim sistemi adı altında tarafımıza yapılan bu insanlık dışı muameleyi yapanlar hakkında gerekli yaptırımın uygulanması için gereğinin yapılmasını arz ederim." (HABER MERKEZİ)