Çocuklar Anzele sezonunu açtı

Suriçi’nin çocukları, camilerden yapılan "Evlerinizi boşaltın" çağrılarının gölgesinde, Anzele suyunda yüzme sezonunu açtı. Çocukların sesleri de Anzele’yi güzelleştiriyor

Abone ol

DİYARBAKIR - Havalar ısınmaya başladı Diyarbakır’da. Parkların içinde koşturan çocuklar, yüzlerini güneşe dönüp banklarda vakit geçiren erkekler, yeşeren otların üzerinde, termostan doldurdukları çay eşliğinde koyu sohbete dalmış kadınlara rastlamak mümkün oldu. Uzun sürmüş bir kışın ardından baharın geldiği, havaların ısındığı bu görüntüden anlaşılıyor.

En hareketli ve çocuk seslerinin surlara çarparak yükseldiği park ise, hiç kuşkusuz Suriçi’ndeki Anzele Parkı. Yakın zamanda camilerden yapılan anonsla Suriçi’nde yaşayanların evlerini boşaltmaları istenmişti. Aksi takdirde istimlak kararı alınmış bu evlerin zorla boşaltılacağı da duyurulmuştu. Tepkiler üzerine bu kararın şimdilik ertelendiği görülüyor. Suriçi’nde yaşayan insanların bir kısmı evlerini bırakmama konusunda kararlı görünüyor, ama bir kısmı yavaş yavaş evini, sokağını, mahallesini terk etmeye başladı. Bir yıl önce sokağa çıkma yasağı ve çatışmalarla sarsılan Suriçi ahalisi, bu kez göçe zorlanıyor.

Geçen yaz sokağa çıkma yasağının bitmesiyle birlikte, Suriçi’nin yoksul çocukları Anzele Parkı’na, serin Anzele suyuna akın etmişti. Akşama kadar Anzele suyunun içinde zaman geçiren çocukların neşesi, sıcaktan bunalmış büyükleri kıskandıracak nitelikteydi.

ÇOK İSTEDİĞİ OYUNCAĞA KAVUŞMUŞ GİBİ

Suriçi’nin çocukları bu yıl Anzele suyunda zaman geçirme sezonunu erken açtı. Havanın güneşli olmasını fırsat bilen çocuklar, üşümeyi göze alarak, suya balıklama atlamaya başladılar bile.

Şifalı olduğu rivayet edilen ve bir zamanlar şehrin içme suyunu karşılayan Anzele, son yıllarda içinden geçtiği parkı güzelleştirmek ve çocukların yüzme öğrenmesini sağlamakla yetiniyor.

Anzele suyu içinden geçtiği parkı güzelleştiriyor, evet, ama Suriçi’nin çocuklarının sesleri de Anzele’yi güzelleştiriyor. (DUVAR)