Çocukları internette güvende tutmanın yolları

UNICEF'in araştırmasına göre, siber zorbalık 30 ülkede gençlerin üçte birinden fazlasını etkiliyor. Ebeveyn kontrollerine rağmen, araştırmalar bunların yayın olarak kullanılmadığını gösteriyor.

DUVAR - Birleşmiş Milletler’e (BM) göre, dünya çapında her yarım saniyede bir çocuk internetle tanışıyor. Ancak uzmanlar internetin çocuklar ve gençler için ciddi riskleri olduğu konusunda uyarıyor. Western Sydney Üniversitesi'ndeki bir araştırma merkezi ile Save the Children isimli sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan bir çalışma çocukların, özellikle de düşük gelirli ailelerden gelenlerin, tanımadıkları kişilerden gelen uygunsuz istekleri engelleme olasılığının yüzde 35 daha az olduğunu ortaya çıkardı.

Haberin Devamı
Türkiye Avusturya maçı şifresiz nasıl izlenir? Yeni rakam ortaya çıktı: İşte meslek meslek yeni maaşlar Netflix paylaştı: Zeytin Ağacı'nın ikinci sezonundan fragman TOGG'un satış rakamları belli oldu Çeyrek final gündem: '3-7-0 başka bir büyüklük' Veriler açıklandı: 2024 yılında en çok satılan kitaplar