Çocuklarını kurtarmak isterken yüzünden yaralanan babaya deri nakli

Maraş'ta çocuklarını kurtarmak isterken aracın altında kalarak yaralanan babanın yüzüne, bacağından alınan doku nakledildi.

Abone ol

DUVAR - Antep'te İsmail Serçe (36) yaklaşık bir ay önce Maraş'ta piknik dönüşü yüksek bir yerde manzarayı seyretmek için eşiyle aracından indi.

Bu sırada içinde 2 çocuğu bulunan otomobilin hareket ettiğini gören Serçe, durdurmak isterken aracın altında kalarak yaralandı.

Akciğeri hasar gören, vücudunun çeşitli yerlerinde kırık ve yırtıklar oluşan Serçe, Gaziantep Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

Serçe ilk olarak göğüs cerrahi uzmanı Onur Bayrakçı tarafından ameliyata alındı.

AA'nın haberine göre ardından plastik cerrahi ekibince gerçekleştirilen yaklaşık 5 saatlik operasyonla, hastanın bacağından alınan doku yüzüne nakledildi.

'ZOR BİR AMELİYATTI'

Plastik cerrahi uzmanı Serkan Tokgönül, gazetecilere, hastanın geldiğinde kırık ve yırtıklarının olduğunu belirterek, "Yüzüne bacağından aldığımız dokuyu naklederek iyileştirdik. Şu an üçüncü haftasında, herhangi bir sorun olmadı, güzel geçti ameliyat. Zor bir ameliyattı bizim için. Bu hafta taburcu etmeyi planlıyoruz. 6 ay sonra hastamızda inceltme ameliyatı olacak. Bacağından aldığımız için kalın bir doku. Tekrar bir ameliyat düşünüyoruz." diye konuştu.

Tokgönül, bu tür operasyonları Antep'te yapabildikleri için gurur duyduklarını dile getirdi.

Serçe de hastane çalışanlarına teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Pikniğe gittiğimizde yüksek bir yer vardı, uçurum gibi. Eşimle inip manzaraya bakalım dedik, çocuklarım aracın içindeydi. Manzaraya bakarken arkamı döndüm ki araç bana doğru geliyor. Çocukların çığlığını duyunca arabanın önüne atlamak zorunda kaldım. Yoksa araç uçuruma gidiyordu. Çocuklarım da içindeydi, yapmam gerekeni yaptım. Teyzemin eşi de vardı yanımızda, ben aracı durdurmaya çalışırken o da el frenini çekti, araç durdu. Ben aracın altında kaldım. Yüzümde kesik, sıyrık vardı, kaburgalarım kırılmıştı. Yaşadığıma şükrediyorum."

(HABER MERKEZİ)