Çöp uyarısı: Dersim'de yaban keçileri poşet yiyor

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, doğaya atılan plastik poşetlerin yaban hayvanlarının neslinin tükenmesine neden olacağını söyledi.

DUVAR - Dersim'de Munzur Vadisi Milli Parkı’nda piknikçiler tarafından doğaya atılan çöp ve atık maddeler, çevre kirliliğinin yanı sıra, park içerisindeki  yaban hayvanları için tehlike oluşturuyor. Bölgedeki yaban keçilerinin plastik poşetleri yediği anlar kameraya yansırken, Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, “Yaban hayvanları, tuza olan ihtiyacından dolayı bunları çiğniyor ve yiyor, ister istemez vücuduna plastik giriyor. Yaban keçilerinin biyoloji ve fizyolojisini bozuyor. Bu çöpler keçilerin neslinin tükenmesine sebebiyet verecektir. Avcılık ne kadar bu canlılar için büyük bir tehditse doğaya atılan bu çöpler de o kadar büyük bir tehdittir” dedi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?