Çorum Valisi Çiftçi: Salgında ilimizde 1522 vatandaşımız Allah'ın rahmetine kavuştu

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi kentte 7 Omicron vakası görüldüğü ve sayının artabileceğini söyledi. Çorum'da salgından ölen kişi sayısı içinse "İlimizde 1522 vatandaşımız Allah'ın rahmetine kavuştu" dedi

Abone ol

DUVAR - Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin Covid-19 salgınındaki son durumunu açıkladı. Çiftçi , kentte 7 kişide Omicron varyantı görüldüğünü söylerken, "Bugüne kadar ilimizde 1522 vatandaşımız Allah'ın rahmetine kavuştu" dedi. Vali, İstanbul ve ülke çapındaki vaka artışının Çorum'u da etkileyeceğini vurguladı. 

Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Öğretmenevi'nde düzenlenen programda konuşan Vali Çiftçi, kentte vaka oranının 100 binde 138,83 olarak gerçekleştiğini, bir önceki hafta bu rakamın 100 binde 151 olduğunu aktardı. Çiftçi şöyle konuştu: "2020 ve 2021 yıllarında ülkemizi, milletimizi, tüm dünyayı derinden etkileyen malum salgın süreci yaşadık. Salgın hala Türkiye gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Bugüne kadar ilimizde 1522 vatandaşımız Allah'ın rahmetine kavuştu. Vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum; lütfen dikkatli olalım. Kurallarda herhangi değişiklik yok, maske ve fiziki mesafeye, temizliğe dikkat edelim. Tehlike henüz geçmiş değil. Sağlık teşkilatımız sürecin başından bugüne kadar mücadeleyi gayet güzel yürüttü. Onları, kendimizi, devletimizi, milletimizi düşünerek tedbirler konusunda daha dikkatli ve hassas davranalım." 

Kentteki aşılama oranının yüzde 83 olduğunu ifade eden Vali Çiftçi, "Çorum olarak Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. İllerin aşılama oranlarına göre 19'uncu sıradayız. Aşılama açısından Türkiye genelinde iyi bir sıralamada olduğumuzu söyleyebiliriz. 12 yaş üstü vatandaşlarımızın yüzde 79,96'sı birinci ve ikinci doz aşısını yaptırdı. Bu noktada da oldukça iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz" dedi. (AA)