Çorum'a il dışından 'gizemli kadın' akını!

Çorum'da bir hafta içinde 5 gece geldiği Ulu Mezarlık'ta bir mezarın başında konuşup, ağlayan genç kadını görme veya yakalama umuduyla çevre illerden de insanlar gelmeye başladı.

Abone ol

DUVAR - Çorum Çepni Mahallesi'ndeki Ulu Mezarlık görevlileri, 26 Nisan gecesi, siyah kıyafetli, ayağında kırmızı ayakkabıları olan bir genç kadının mezarlığa gelerek, Fatma Çiftçi'ye ait mezarın başında konuşup, ağladığını fark etti. Görevliler, 27, 28 ve 29 Nisan geceleri de genç kadın aynı mezarın başında ağlarken gördü. Mezarının üzerine, 'Her gece oraya gelip neden ağlıyorsun, derdin ne? Yardımcı olalım, bize not bırak' yazılı not kağıdı bırakıldı. Gizemli kadın, 1 Mayıs gecesi yeniden ortaya çıktı. Mezarın başına gelen genç kadın, yardım etmek için kendisini durdurmak isteyen polisin elinden son anda kaçıp kayboldu.

Bu olayları medyada geniş yer bulmasının ardındansa Ulu Mezarlık'ta adeta bir 'av' başladı! Bazı vatandaşlar kadını yakalamak için seferber oldu. Bazıları ise, ağladığı mezarın başına gelip, dualar etti. Seyyar satıcılar da mezarlık önüne tezgah kurdu. Genç kadının yakalanması için polis de uğraşırken, bir ağaca da Fatma Ç.'nin mezarını görebilecek şekilde kamera yerleştirildi. Ancak sonuç alınamadı.

ÜNÜ İL SINIRLARINI AŞTI

Gizemini koruyan genç kadının ünü, il sınırlarını da aştı. Dün gece yine kalabalık bir grup, mezarlığa girerek ellerinde fener, mezarların arasında gizemli kadını aradı. Aramalara, çevre illerden gelen gruplar da katıldı. Bazıları mezar taşlarının arkalarına saklanarak kadını bekledi. İl dışından gelenler, sabaha kadar, mezarlıkta nöbet tuttu. Ancak genç kadının izine rastlanmadı. (ÇORUM/DHA)