Çorum'da yaklaşık 200 bin yıllık yaşam izleri bulundu

Çorum'da "Çorum Tarih Öncesi Dönem Yüzey Araştırması Projesi" kapsamında yapılan araştırmalarda Orta Paleolitik Dönem'den izler bulundu.

DUVAR - Çorum'da Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından yürütülen "Çorum Tarih Öncesi Dönem Yüzey Araştırması Projesi" kapsamında yapılan araştırmalarda Orta Paleolitik Dönem'den izler bulundu. Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesinin finansal desteğiyle merkez ilçe bölgesinde araştırmalarına yoğunluk veren ekip, yaklaşık 40'ı daha önceden bilinen 237 noktada genellikle çakmak taşından yapılmış "kesici ve delici aletler"e ait parçalar buldu.

Haberin Devamı
Türkiye'nin diri fay haritası güncellendi: En riskli bölgeler Haniye için Ayasofya'da cenaze namazı: Ali Erbaş yine kılıç kuşandı Benzin ve motorinde tabela değişti: 3 Ağustos akaryakıt fiyatları Oranlar değişti: İşte 1 milyon TL’nin getirisi Konut kredisinde son durum: 2 milyon TL'nin geri ödemesi ne kadar? Meteoroloji'den sıcaklık uyarısı: Mevsim normallerinin üzerinde